streda 11. augusta 2010

Frank Morey & His Band

Tento nenápadný chlapík to naozaj vie roztočiť. Skladá, spieva a hrá (na gitare a fúkacej harmonike) blues tak, že po chvíli neviete čo robiť s podupávajúcimi nohami a vyskakujúcimi rukami. Je úplne jedno, že v jeho hudbe cítiť množstvo vplyvov a inšpirácií, lebo výsledkom je blues, ktoré Frank Morey nie len spieva a hrá, ale aj žije a šíri ako božie slovo Howlina Wolfa. Či už v pomalších až folkových skladbách (s bluesovým fílingom) alebo v krčmových dupárňach, Frankove blues znie mimoriadne podmanivo a originálne.
Spomenúť musím aj jeho zaujímavých spoluhráčov, bubeníka hrajúceho na podivnú starožitnú sadu bubnov a impulzívneho kontrabasistu. Predvádzali sa, hudobne prekárali a za Frankom rozhodne v ničom nezaostávali.

3 komentáre:

Unknown povedal(a)...

vychytané fotky, fakt, všetkých troch. myslím že z nich počujem to blues :)
basák s cigou ale aj Frank na bielom pozadí sú proste naj.

Unknown povedal(a)...

Tento koncert musel byt uzasny, nielen kvoli tomu, ze vsetci traja hudobnici maju uplne typicky bluesove tvare komplet so spravnymi klobukmi :) Som naozaj zvedava ako zneju...Fotka s dymom s cigarety je uplna klasika! A co ta varna konvica? :D ~

Pavel povedal(a)...

Varnú konvicu aj s celým "bufetom" som objavil pod nohami pódiových technikov. Zaujalo ma to a stačilo už len stlačiť spúšť.