streda 6. júla 2011

Litoměřický kořen 2011

Myslím, že nie som rodinný typ, ale na rodinnú hudobnú slávnosť do Litoměříc som sa už dlho tešil. Vlastne už od skončenia predchádzajúceho ročníka Litoměřického kořenu. Bol som veľmi zvedavý, či naplní moje očakávania a potvrdí úžasné pocity, ktoré som si z tohto festiválku odniesol minulý rok (tie si môžte nalistovať TU).
Verdikt je jednoznačný, Litoměřický kořen 2011 nie len naplnil a spečatil moje očakávania, ale jeho nenapodobiteľná atmosféra aj definitívne certifikovala tento mini festival na zážitkovú kúru, s liečivými účinkami pre všetky zmysly (nie len sluch).
Ako som naznačil nejde len o hudbu, dokonca mám pocit, že vystúpenia skupín a pesničkárov sú len jednou z esencií vytvárajúcich úžasnú zmes dobrej nálady, pocitu spolupatričnosti, familiárnosti a akejsi bezčasovosti. To všetko ešte umocňuje prostredie zodraného letného kina na brehu Labe, v ktorom sa pod taktovkou Michala Hanzla Litoměřický kořen už pravidelne koná.
A aký bol tento ročník? Myslím, že na ňom bolo viac ľudí, detí aj psov, že bol dramaturgicky odvážnejší (čo sa žánrov týka), že horšie počasie nikomu nepokazilo náladu a hlavne, že všetci sme sa na Litoměřickém kořenu cítili ako doma.

1 komentár:

Pavel povedal(a)...

Výstižně napsané. Bez Kořenu si už ani svůj život nedokážu přestavit. Trochu patetické, já vím. Tenhle festival zkrátka nabíjí.