pondelok 29. novembra 2010

Mic Christopher

Dnešnými fotografiami si chcem zaspomínať na priateľa, hudobníka a básnika Mica Christophera, ktorý pred deviatimi rokmi 29. novembra 2001 opustil náš hmotný svet.
 
 
 

Heyday Mic
Ešte nikdy som nič podobné nepísal a trochu sa bojím, aby to nevyznelo ako lúčenie. Skôr by som totiž chcel povedať niečo ako, see you later Mic.
Mic Christopher, básnik, hudobník a hlavne náš priateľ, predvčerom opustil tento svet. Dozvedeli sme sa to ráno, potom ako sme v noci plánovali jeho zdravotné zotavovanie u nás pod Tatrami. V tom istom čase mu skupina The Frames, s ktorou toto leto hosťoval v Christianii, venovala benefičný koncert.
Mic však ako keby chcel byť s nami všetkými, vytratil sa zo svojho tela a vydal sa na cestu nad našimi hlavami. Nepočuli sme jeho so long, ale boli sme s ním.
To ráno bolo smutné, niekto nechápal, niekto plakal a ja som nadával na svet, ktorý sa ustavične zbavuje básnikov.
Verím však, že Mic v tom čase už zažíval svoju Heyday. Sedel niekde v čakárni u Svätého Petra, pred ním už len George Harrison a pripravoval sa na svoju schôdzku s Elvisom. Už mu bolo jasné, že všetci sa ešte stretneme a on nám bude môcť opäť zahrať svoje songs.
Raz ho tam určite nájdeme sedieť za veľkou bránou, v bielej čiapke a s gitarou naladenou možno o niečo vyššie. Za chrbtom bude mať okrídlenú kapelu svojich snov a na každého z nás bude volať hereabouts.
Možno prídem prvý Mic, prinesiem fujaru, ktorú som ti nestihol ukázať a v bielych nohaviciach budem mať opasok s veľkou prackou, ktorý si mi daroval. A tiež prinesiem pozdravy od všetkých, ktorým tu chýbaš.
Dovtedy si budeme spievať tvoje Heydey, občas spomínať na spoločne prežité chvíle a hlavne budeme veriť, že ti je dobre Mic.
See you later Mic a nenakláňaj sa veľmi z oblakov, lebo zasa spadneš.
01.12.2001

Výnimočne tiež prikladám odkaz na video Heyday, ktoré vzniklo práve v roku 2001 vo ValMeze.

Žiadne komentáre: