pondelok 25. augusta 2014

Trutnoff 2014

V poslednej dobe začalo byť módne a intošské vymedzovanie sa voči festivalom a ich kultúre. Tento trend podporil aj článok Sezóna psychedelických koncentráků začíná (A2/TU), ktorý je síce napísaný s vtipom, ale inak paušalizuje, zjednodušuje a hlavne mu uniká podstata toho, prečo niektorí ľudia niektoré festivaly navštevujú.
Možno sa to niekomu bude zdať divné, ale naozaj sú aj festivaly, na ktoré chodia ľudia aj bez toho, aby dopredu vedeli kto na nich účinkuje. Niežeby ich hudba nezaujímala, ale minimálne rovnako dôležité je pre nich (nás) stretávanie sa, spolupatričnosť a vytváranie vzájomných väzieb. 
Že som idealista? Jasné, že som!
Myslím, že Trutnoff je pre mnohých presne takým festivalom. Oželejú predpísanú hygienu, jedia mastné nudle, preplácajú spomienkové suveníry a brodia sa blatom, ale sú spolu a spoločne v jednej ľudskej mase môžu zažiť aj niečo tak výnimočné, ako je koncert Patti Smith. Byť toho súčasťou, stojí za to! 
Asi preto čoraz viac fotím okrem hudobníkov aj divákov. Niekedy som si pripadal ako paparazzi, ale dnes sa na festivaloch ako Trutnoff cítim skôr ako rodinný fotograf
* Ak sa niekto našiel na mojich fotografiách a chcel by mať na Trutnoff aj takúto spomienku, poteší ma, ak si o fotografie napíše. Rád Vám ich pošlem, samozrejme, zadarmo

Žiadne komentáre: