pondelok 6. júna 2011

Poličské rockoupání 2011

Tak a Poličské rockoupání mám(e) za sebou. Na mokrej scéne sa za dva dni posledného májového víkendu vystriedalo vyše dvadsať kapiel a niekoľko odvážnych básnikov. Napriek tomu, že skoro po celý čas trvania festivalu pršalo, nálada bola výborná a 14. ročník Poličského rockoupání bol vydareným štartom do letnej festivalovej sezóny.
Okrem kapiel, o ktorých som písal samostatne (Nil, Znouzecnost, Sto zvířat, Blue Effect a Dukla Vozovna), vystúpila na hlavnej scéne aj reinkarnovaná kapela Echo Echoveselou a rytmickou hudbou, sama seba zaraďujúca do žánru post punk. Pre mňa bolo Echo Echo druhým (po kapele Nil) najpríjemnejším hudobným zážitkom Poličského rockoupání, hlavne keď ich hra naberala kakafónický zvuk.
V sobotu sa snažila vyvolať slnko spoza mrakov kapela SkA'N'DaaL. Ich ska a reggae sice počasie veľmi nezlepšilo, ale náladu zdvihlo poriadne. Mnohočlenný súbor so silnou dychovou sekciou pôsobil mimoriadne zohrato a vzorne reprezentoval karibský hudobný odkaz.
Na Poličskom rockoupání, samozrejme, hralo množstvo ďalších výborných skupín a Djs (zoznam TU). Keďže som to však s mojou (protidažďovou) výbavou opäť raz neodhadol, nevidel a nepočul som všetko. Moje festivalové dni (noci) som musel premočený končiť o niečo skôr a na hotelovej izbe si s pomocou paplóna a Poličskej jedenástky (to nie je futbalové mužstvo!) zvyšovať telesnú teplotu.
Domov som cestoval ranným vlakom plným podchladených a zablatených ľudí, ktorým som trochu závidel ich energiu a výdrž. Na oblohe sa po dvoch dňoch objavilo slnko a ja som premýšľal nad tým, prečo mám rád tieto malé hudobné festivaly. Oproti mne sa objatím zahrieval mladý pár.

Žiadne komentáre: