utorok 14. júna 2011

Respect 2011

Festivalu Respect to na pražskej Štvanici pristane. Bezpečie ostrova, veľa stromov, tráva, šumenie rieky a pomaly plávajúce parníky, akoby obrazom ilustrovali myšlienku spájania kultúr a hudobných svetov. Spolu s množstvom krásnych ľudí, usmiatych detí a výbornej hudby sa tak Respect stáva každý rok miestom, z ktorého sa dajú odniesť nie len skvelé hudobné zážitky, ale i pocit, že ľudská spolupatričnosť môže byť aj akosi samozrejmá, spontánna a prirodzená.
Iste, na Respecte ide hlavne o hudbu a tú namiešala dramaturgia festivalu naozaj znamenite (kompletný program TU). Okrem toho je super, že sa hrá len na jednej scéne (to znamená, že sa nik nemusí naháňať či rozhodovať čo si vyberie a čo nie), že dĺžka festivalových setov jednotlivých kapiel je podobná dĺžke ich samostatných koncertov (to znamená, že kapela sa nemusí po rozohratí hneď baliť z pódia a publikum dostane viac) a tiež, že medzi jednotlivými koncertmi je dosť času na myšlienky, preladenie sa na ďalšie vystúpenie, či skonzumovanie niečoho chutného z pestrej, prevažne vegetariánskej ponuky jedál.
Viac o všetkom z Respectu v nasledujúcich reportoch, ktoré Vás dúfam naladia tak, že sa na budúcom, už pätnástom ročníku festivalu Respect stretneme. Komu sa nechce čakať, môže si z ponuky usporiadateľskej agentúry RACHOT vybrať nejaký koncert aj skôr.

Žiadne komentáre: