nedeľa 27. júna 2010

Valašský Špalíček 2010

Multikultúrny festival Valašský Špalíček ma dostal už svojim prvým koncertom Deitry Farr a René Trossmana, ktorý sa konal v predvečer prvého dňa festivalu na vynovenom pódiu amfiteátra zámockého parku. Všetky ďalšie koncerty a predstavenia festivalu boli na nádvorí krásneho zámku Žerotínu, ktorý sa na dva dni stal príjemným zázemím a unikátnou kulisou, pre pestrú prehliadku rôznych hudobných smerov.
 
Väčšina ponúknutej hudby bola naozaj špičkou v svojich žánroch (napríklad Kaltenecker trio, Shahab Tolouie trio či Talkshow) a tak výborný pocit z festivalu a jeho organizácie nemohlo zatieniť ani pomätené vystúpenie miestnej skupiny Elektrick Mann či nešťasne zvolený štýl uvádzania trochu nepripravených moderátorov. Dramaturgia festivalu naskladala program tak, že sa dalo vidieť skoro všetko (trochu na úkor pečených klobások a piva) a preto nebolo nutné zvádzať ťažké rozhodovania čo uprednostniť.
Valašský Špalíček vo ValMeze mi proste pripravil veľa príjemných zážitkov, jednak hudobných (o ne sa postupne podelím spolu s fotografiami) a tiež osobných, lebo naozaj, toľko príjemných ľudí pohromade som už dávno nezažil.
 
Valašský Špalíček 2010 bol chutnou terapiou, ktorú by som chcel absolvovať častejšie.

Žiadne komentáre: