streda 30. júna 2010

OTK & Jarda Mugrauer

Pražskú, pre mňa žánrovo ťažko zaraditeľnú, skupinu OTK som nevidel a nepočul prvý krát. Členovia kapely sú výborný muzikanti a tomu podriaďujú aj svoj pódiový prejav. Hlavne muzika, muzika a potom ešte muzika. V tom sa tento ich špalíčkovský (možno trochu tvrdší) koncert podobal tým, ktoré som zažil doteraz. Ako fotograf by som možno mohol nariekať, že na pódiu sa toho (okrem kvalitnej hudby) veľa nedeje. Žiadne show, predvádzanie sa lídra, žiadne dymové clony ani hádzanie sa do publika. Niežeby som proti tomu niečo mal (naopak), ale u OTK mi to proste nechýba. A na dôvažok, toho na pódiu predvádzajú svojím spôsobom až až.

Bubeník Jarda Mugrauer sústredene hrajúci svoje precízne sóla, prechádzajúce od cobhamovského blúznenia cez africké rytmy až po tvrdý, skoro metalový nášup.

2 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Tieto 'bubenicke' fotky su asi moje najoblubenejsie, tie prve tri spod cinely a posledna jednoducho nemaju chybu. Najblizsie ked bude koncert OTK, ktory by som mohla vidiet, pojdem uplne len kvoli tvojim fotkam ich bubenika! :)

sopofka povedal(a)...

Uplne suhlasim. Uzasne fotky!